Studenten

Kan het gesprek jou niet diep genoeg gaan? Denk jij graag samen met anderen na over filosofische, ethische of maatschappelijke vraagstukken? Ben je benieuwd hoe de meer dan 2000 jaar oude katholieke intellectuele traditie je bij dit denken kan inspireren? Meld je dan aan voor ons kosteloze verdiepende studieprogramma. 

Dit programma staat open voor honoursstudenten en andere studenten met een brede blik van alle universiteiten in Nederland en Vlaanderen. Het Nederlandstalige programma is gericht op studenten tot 27 jaar. Je hoeft geen binding te hebben met de katholieke traditie of enige kerkvorm.

Opbouw van het programma

Het studieprogramma duurt een collegejaar en bestaat uit negen huiskamercolleges en een zesdaagse studiereis naar Rome. Je volgt de colleges in een groepje van maximaal zeven medestudenten. Samen met deze studenten bepaal je de inhoud van het programma. De colleges vinden in de regel doordeweeks tussen 19:00 en 21:00 plaats, zo mogelijk in een huiskamersetting. De docenten zijn afkomstig uit het academisch netwerk van Stichting Thomas More.

Toelating

Het studieprogramma van Stichting Thomas More staat open voor honoursstudenten en andere studenten met een brede blik. Je hoeft geen binding te hebben met de katholieke traditie of enige kerkvorm.

Aanmelding

Wil je deelnemen aan het studieprogramma? Stuur dan een korte motivatiebrief waaruit blijkt dat je kunt reflecteren op fundamentele thema’s rond wetenschap en levensbeschouwing. Je mag je motivatie ook kenbaar maken via een kort videofilmpje van max 4 minuten. Tevens vragen we je een cv mee te sturen.

Stuur je motivatie en je cv uiterlijk 5 november 2021 naar Clarie Stuiver: stuiver@thomasmore.nl.

Meer informatie

Wil je meer informatie, klik dan door naar de pagina’s Studieprogramma of bekijk de Onderwerpen. Benieuwd naar de Romereis? Op de pagina Romereis 2021 kun je de informatie over onze laatste Romereis vinden.