Zaterdag

Zaterdagmiddag kun je kiezen uit een van de onderstaande activiteiten.

1. Sant’Egidio

Luister naar het verhaal van Zeger Polhuis, een jonge Nederlander die zijn roeping heeft gevonden door zich aan te sluiten bij de Sant’Egidio-beweging in Rome. Hij voert je langs de centrale plaatsen waar deze beweging in Rome werkt. De beweging Sant’Egidio zet zich in voor de armsten, door vriend te worden met daklozen en anderen. Bovendien heeft de beweging grote verdiensten op het gebied van de interreligieuze dialoog en de vrede. 

https://www.santegidio.nl

Tijd: 15.30 uur verwacht Zeger ons. Wees op tijd op de Piazza Santa Maria in Trastevere

2. Focolare

In het centrum van Rome gaan we op bij de internationale Focolarebeweging. Een van de nieuwe bewegingen in de kerk. Luister naar verhalen van mensen zich laten inspireren door een spiritualiteit die gericht is op gemeenschap en verbinding, met elkaar en met andersgelovigen.

https://www.focolare.org/en/

Tijd: 15.15 bij de ingang van het centrum van Focolare

3. Franciscanen

Een van de oudste bewegingen in de katholieke kerk, gesticht door Franciscus van Assisi in de 13e eeuw, is de orde van de minderbroeders Franciscanen. Leden van deze orde kiezen ervoor om in armoede te leven. We gaan in gesprek met father Gilberto Cavazos-Gonzalez een Amerikaan die onderwijs geeft aan de Franciscaanse universiteit in Rome. Ter voorbereiding op het bezoek verzoekt hij je dit paper te lezen.

https://ofm.org/about/

Tijd: 15.15 bij de ingang van het klooster