Zaterdag

Zaterdagmiddag staat in het teken van het bezoek aan mensen die gekozen hebben voor een religieus leven. Je kunt kiezen uit een van de onderstaande activiteiten.

1. Sant’Egidio

Ga in gesprek met Zeger Polhuis, een jonge Nederlander die zijn roeping heeft gevonden door zich aan te sluiten bij de Sant’Egidio-beweging in Rome. Hij voert je langs de centrale plaatsen waar deze beweging in Rome werkt. De beweging Sant’Egidio zet zich in voor de armsten, door vriend te worden met daklozen en anderen. Bovendien heeft de beweging grote verdiensten op het gebied van de interreligieuze dialoog en de vrede. 

https://www.santegidio.nl

Tijd: 15.00 uur verwacht Zeger ons. Wees op tijd op de Piazza Santa Maria in Trastevere

2. Focolare

In het centrum van Rome gaan we op bezoek bij de internationale Focolarebeweging. Een van de nieuwe bewegingen in de kerk. Die zich richt op het bevorderen van de eenheid in verscheidenheid onder andere door het voeren van de interreligieuze dialoog. Je gaat dus in gesprek met mensen die zich laten inspireren door een spiritualiteit die gericht is op gemeenschap en verbinding, met elkaar en met andersgelovigen.

https://www.focolare.org/en/

Tijd: 15.15 bij de ingang van het centrum van Focolare

4. Jezuïeten

De jezuïeten zijn een wereldwijde orde van mannelijke religieuzen in de Katholieke Kerk, die in 1540 is gesticht door Ignatius van Loyola. De jezuïeten zijn onder andere bekend door hun werk in het onderwijs en in de geestelijke begeleiding. In de geschiedenis van de kerk en van de wereld komen zij vaak op invloedrijke plekken terecht. Toch is de huidige paus de eerste jezuïet die paus geworden is. Je gaat in gesprek met een aantal jonge jezuïeten en leert hun leven en hun spiritualiteit kennen.

https://www.jezuieten.org

Tijd: 15.15 bij de ingang van het klooster

3. SCJ/Dehonians

Een congregatie die met twee namen moet worden aangeduid, hoe zit dat? Ook dit is een groep van mannelijke religieuzen. Deze internationale congregatie is aan het einde van de 19e eeuw opgericht door een Franse priester genaamd: Leo Dehon. En die SCJ is dus een Franse afkorting: Sacré Coeur de Jésus. Je gaat in gesprek met een aantal jonge SCJ’ers en leert meer over hun leven en hun spiritualiteit en misschien ook wel wat over je eigen spiritualiteit.

https://www.dehoniani.org

Tijd: 15:00 bij de ingang van het klooster