Vrijdag

Vrijdagochtend heb je de mogelijkheid om met Mgr. de Jong naar de Sint Pieterskerk te gaan. Inschrijving hiervoor is niet nodig, je meldt je om 7:00h in de lobby van het hotel. Het tweede deel van de ochtend kun je kiezen uit twee activiteiten:

1. In gesprek met een adviseur van de paus

Father David McCallum is jezuïet en als naaste adviseur van de paus nauw betrokken bij de voorbereiding van de bisschoppensynode van 2023 en dus het synodaal proces. We ontmoeten hem in het internationale bestuurscentrum van de jezuïeten, vlakbij het Pietersplein. Father David is een echte Amerikaan, enthousiast en pragmatisch. Hij is niet alleen een boeiend spreker, maar ook een goed luisteraar. Hij zal ons zeker ook om input vragen. Wees dus voorbereid!

Tijd: 9:45 verzamelen in de lobby

2. In gesprek met een kardinaal

Kardinaal Ladaria is als hoofd van de Congregatie voor de Geloofsleer de hoeder van de katholieke leer en moraal. De Congregatie is een van de departementen van de Romeinse Curie. De termen leer en moraal staan misschien wat verder van je bed. Maar dat verandert wellicht als je bedenkt dat het gaat over thema’s als de rol van de vrouw in de kerk, lhbtqi+ en medisch ethische kwesties. Thematiek waar wij in Nederland soms uitgesproken opvattingen over hebben. Hoe gaat de wereldkerk hier mee om? En lukt het om de kardinaal te verstaan?

Tijd: 10:00 verzamelen in de lobby