Terugkijken: Webinar ‘katholiek denken – katholiek doen’

De stille nood van velen die niet de weg vinden naar de zorg 

In de reeks webinars ‘Katholiek denken – katholiek doen’ vond maandag 5 februari opnieuw een tweegesprek plaats tussen twee professionals. Deze keer ging het gesprek tussen Petra Dassen, burgemeester van Kerkrade, en huisarts Maria van den Muijsenbergh, tot voor kort hoogleraar ‘gezondheidsverschillen’. Onderwerp van hun tweegesprek is het omvangrijke vraagstuk van de toegang tot de zorg. 

Veel mensen in Nederland vinden in praktijk niet de hulp die nodig is: mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, die kampen met een depressie, mannen of vrouwen die dakloos zijn, vluchtelingen, arbeidsmigranten. Het leidt tot vaak schrijnende situaties en tot onrechtvaardige gezondheidsverschillen. 

In de dialoog gaan de sprekers op zoek naar mogelijkheden. Zij worden geïnspireerd door waarden van solidariteit en de waardigheid van ieder mens. Toegang tot de zorg is niet alleen een zaak van de gemeente maar allereerst van de gemeenschap.

U kunt hieronder het gesprek terugkijken:

In de reeks tweegesprekken kwamen eerder het thema schuldhulpverlening aan bod en het thema polarisatie en radicalisering in de samenleving. Beide webinars zijn terug te kijken via https://www.vkmo.nl/webinars/

De webinars worden georganiseerd door VKMO en Stichting Thomas More en maken deel uit van het project ‘Katholiek doen’, een initiatief van o.a. Katholiek Nieuwsblad, Katholiek Documentatiecentrum, Adveniat, VKMO en Stichting Thomas More.