Webinar Katholiek denken en katholiek doen

Het bloemetje op tafel

Web-gesprek Schuldhulpverlening op 7 februari om 19.30

Reinout Wibier en Joke de Cock gaan met elkaar in gesprek

Is de armoedeproblematiek in ons eigen land nog beheersbaar? De inflatie loopt op, bijstandsuitkeringen zijn in de afgelopen jaren verschraald. Hoewel het gemeenten niet is toegestaan om aan inkomenspolitiek te doen, kunnen ze niet anders dan regelingen maken voor wie geen “bloemetje meer op tafel kan zetten” (Marga Klompé, 1965). In de wirwar aan lokale regelingen raken mensen verdwaald.

Biedt het huidige juridische kader wel het juiste frame? Is het niet merkwaardig dat, waar het voor bedrijven normaal is dat zij na een faillissement met schone lei kunnen beginnen, dit voor privépersonen niet geldt? Alleenstaanden en gezinnen blijven achtervolgd door eenmaal opgelopen schulden. En is het niet merkwaardig dat het saneren van een bedrijfsschuld vele malen eenvoudiger is dan het tijdrovende, en psychologisch slopende proces voor particulieren.

In het komende webinar gaan wederom een wetenschapper en iemand uit de praktijk met elkaar in gesprek. Eerder ging in de reeks “Katholiek denken en katholiek doen” theoloog Erik Borgman in gesprek met politicus Gert-Jan Segers. Nu is het de beurt aan professor Reinout Wibier en schuldenexpert Joke de Kock.

Reinout Wibier is hoogleraar Insolventierecht. Joke de Kock is manager Schuldhulpverlening bij de gemeente Tilburg. Welke antwoorden dragen wetenschappers aan? Welke oplossingen zien mensen uit de praktijk?

Live via internet: dinsdag 7 februari, van 19:30 tot 20:30 uur

(of via Youtube, wanneer het u schikt).

Volg het gesprek live via internet. U hoeft zich niet aan te melden voor dit webinar. Op de site van Stichting Thomas More (www.thomasmore.nl) en op die van het VKMO (www.vkmo.nl) verschijnt op 7 februari een bericht met de link. Kunt u er niet live bij zijn, dan kunt u het webinar achteraf bekijken via YouTube. 

Een initiatief van Stichting Thomas More (STM) en het Verband van Katholieke Maatschappelijke Organisaties (VKMO). Het webinar maakt deel uit van het project ‘Katholiek doen’, een gezamenlijk project van katholieke organisaties, waaronder Katholiek Nieuwsblad, Katholiek Documentatiecentrum, Adveniat, VKMO en Stichting Thomas More.