Luigini Bruni visiting professor Tilburg

Prof. dr. Luigini Bruni is de tweede visiting professor vanwege Stichting Thomas More. Hij is als hoogleraar Geschiedenis van het economisch denken verbonden aan de universiteit LUMSA (Rome) en bezoekt de komende academische jaren meerdere malen Tilburg University om zijn gedachten over economie te delen met studenten, promovendi, wetenschappers, scholieren en algemeen belangstellend publiek.

Luigino Bruni (1966) is hoogleraar Micro-economie en Geschiedenis van het economische denken aan de universiteit LUMSA in Rome. Daarvoor doceerde hij Politieke economie aan de universiteit in Milaan. Bruni genoot zijn academische opleiding economie aan de universiteiten van Ancona en Florence en promoveerde in 2005 aan de University of East Anglia bij R. Sugden. Bruni is internationaal coördinator van het project ‘Economie van gemeenschap’, een initiatief ontstaan binnen de Focolarebeweging dat wereldwijd bedrijven aanzet om haarden van vernieuwing en gemeenschap te worden.

Boek in het Nederlands
In 2015 verzorgde prof. Bruni de Thomas More Lecture. Direct na deze lezing werd het eerste exemplaar gepresenteerd van de Nederlandse vertaling van een boek dat Luigino Bruni samen met de econome en theologe Alessandra Smerilli heeft geschreven: De ongekende kant van de economie – gratuïteit en markt. Het boek, gepubliceerd door Uitgeverij Nieuwe Stad, is inmiddels in tweede druk en te bestellen via Focolare >>

Tilburg University
In 2017 is Luigino Bruni in Tilburg aangetreden als visiting professor vanwege Stichting Thomas More. De komende jaren bezoekt hij meerdere malen Tilburg University om zijn gedachten over economie te delen met studenten, promovendi en wetenschappers. In Tilburg en andere Nederlandse plaatsen zoekt Bruni ook het gesprek met scholieren, ondernemers en andere belangstellenden. Zijn optreden wordt mogelijk gemaakt door de Goldschmeding Foundation.