Zondagmiddag

Zondagmiddag kun je kiezen uit een van de onderstaande activiteiten. Vanaf vrijdagochtend 06:45h kun je je via de datumprikker inschrijven.

1. Sant’Egidio

Luister naar het verhaal van Zeger Polhuis, een jonge Nederlander die zijn roeping heeft gevonden door zich aan te sluiten bij de Sant’Egidio-beweging in Rome. Hij voert je langs de centrale plaatsen waar deze beweging in Rome werkt. De beweging Sant’Egidio zet zich in voor de armsten, door vriend te worden met daklozen en anderen. Bovendien heeft de beweging grote verdiensten op het gebied van de interreligieuze dialoog en de vrede. 

Tijd: 15.30 uur verwacht Zeger ons. Wees op tijd op de Piazza Santa Maria in Trastevere

2. Sant Clemente

Bezoek met Romekenner Stijn Fens een van oudste christelijke kerken van Rome, de basiliek van San Clemente. Het is een bijzonder gebouwencomplex van vier bouwlagen, die in de loop van de eeuwen over elkaar zijn gelegd. Onder de basiliek van de 11de eeuw, ligt een basiliek uit de 4de eeuw. Die was weer gebouwd op het huis van een Romeinse edelman uit de 1ste eeuw. Maar ook daarin vinden we sporen van een vroege kerk. We kunnen tot diep in de fundamenten van de drie lagen afdalen.

Tijd: 15.30 bij de ingang van Sant Clemente

3. Mozaïekenkerken

Ontdek de vroegchristelijke en byzantijnse schoonheid en theologie. Drie kerken in Rome hebben mozaïeken van de vijfde tot de achtste eeuw: de Santa Prassede, de Santa Pudenziana, en de majestueuze basiliek Santa Maria Maggiore. Laat je verwonderen door de uitleg van de Vlaamse Romekenner, kunsthistorica en archeologe Istina Decorte. De drie kerken liggen op 3 minuten lopen van elkaar. Zorg dat je om 15.15 uur bij de zuil met het Mariabeeld bent op de Piazza di Santa Maria Maggiore.

Tijd: 15.15 bij de Mariazuil op het plein voor de Santa Maria Maggiore.