Zaterdagmiddag

Op zaterdagmiddag kun je kiezen uit een van de onderstaande activiteiten. Vanaf vrijdagochtend 06:45h kun je je via de datumprikker inschrijven.

1. Pauselijke tuinen in Castelgandolfo

Geniet van de prachtige tuinen van de paus in Castelgandolfo. In dit plaatsje in de heuvels rondom Rome, met een prachtig uitzicht op het meer van Albano, ligt het pauselijk paleis. Hier trokken de pausen zich terug voor rust. Die vonden zij vooral in het park rond het pauselijk paleis, een tuin van ongeveer drie hectare, rijk aan marmeren beelden en fonteinen. Een juweeltje. Je zult de tuin misschien (her)kennen van de film ‘The two popes’.

Tijd: zorg dat je om 15.00 bij de fontein staat op het centrale plein van het dorp Castelgandolfo.

2. Pauselijk paleis in Castelgandolfo

Een bezoek aan het apostolisch (=pauselijk) paleis in Castelgandolfo voert je langs majestueuze, vertrekken waar geschiedenis werd geschreven. In deze historische zomerresidentie verbleven de pausen in de hete zomermaanden om de drukte en hitte van Rome te ontvluchten. Ook paus Benedictus XVI maakte nog gebruik van het 17de eeuwse paleis. Zijn opvolger, de huidige paus Franciscus heeft het gebouw met omliggend park opengesteld voor bezoekers. Tijdens de Tweede Wereldoorlog diende het paleis als toevluchtsoord voor enkele honderden Joden. 

Tijd: zorg dat je om 14.45 bij de fontein staat op het centrale plein van het dorp Castelgandolfo.

3. Sterrenwacht van het Vaticaan

Op het dak van het pauselijk paleis in Castelgandolfo is een van ’s werelds oudste instituten voor sterrenkundig onderzoek gevestigd: de Specula Vaticana, de sterrenwacht van het Vaticaan. 

Een van de jezuïeten die er werkt, geeft uitleg over het waarom van een eigen Vaticaanse observatory, de verrassende geschiedenis ervan en de betekenis nu nog. 

Tijd: zorg dat je om 14.45 bij de fontein staat op het centrale plein van het dorp Castelgandolfo.