Maandagochtend

Maandagochtend kun je kiezen uit twee activiteiten. Vanaf vrijdagochtend 06:45h kun je je via de datumprikker inschrijven.

1. Congregatie voor Educatie

Maak kennis met het Vaticaanse ministerie van Onderwijs. Hier wordt beslist of een universiteit voldoet aan het predicaat ‘katholiek’. Maar hier maken ze zich ook hard voor alfabetiseringsprogramma’s en om mogelijk te maken dat zoveel mogelijk meisjes en jongens, van welke geloofsovertuiging ook, onderwijs krijgen. Ga in gesprek met de top van de Congregatie voor Educatie en leer een aspect kennen van de katholieke Kerk waar je geen weet van had. Kijk voor meer info op: http://www.educatio.va/content/cec/en.html

Tijd: 9.45 vertrek hotel

2. Raad voor de eenheid van de Christenen

In de tijd van het Tweede Vaticaans Concilie (1963-1965), toen de Rooms-katholieke Kerk zich opende voor de dialoog met andere christenen (oecumene) en met de Joden, begon de Pauselijke Raad voor de Bevordering van de eenheid van de christenen zijn werk. Een van de pioniers van dit oecumenisch werk was de Nederlandse kardinaal Willebrands. Zijn huidige opvolger is de Zwitserse kardinaal Koch. Hij staat open voor alle vragen en wil graag de Nederlandse groep studenten van Stichting Thomas More leren kennen. Ga in gesprek met hem en kom alles aan de weet over de oecumene!

Tijd: 10:00 vertrek hotel