Registratie symposium 9 november 2019

Robotica en vrije wil

Symposium zaterdag 9 november 2019

Het Thijmgenootschap, de Adelbert Vereniging en Stichting Thomas More stellen hun jaarlijks symposium in het teken van interactie tussen robotica en vrije wil.

Onze afhankelijkheid van robotica en artificial intelligence neemt toe. Waar men eerst nog met vragen naar een baliemedewerker kon gaan, communiceren we nu met een chatbot. Zelfs in de menselijke sector van de zorg worden steeds meer robots ingezet. Maar niet alleen menselijke taken worden overgenomen door robotica. Zoekmachines kleuren onze voorkeuren in en algoritmes wijzen aan wie de hoogste kans heeft om criminele activiteiten te ondernemen. Hebben we nog werkelijk iets te kiezen? Verdwijnen menselijkheid en vrije wil? Of opent deze ontwikkeling juist de deuren naar een leven waar we, ongehinderd door menselijke beperkingen, onze vrije wil optimaal kunnen realiseren?

Sprekers:

  • Ciano Aydin, hoogleraar Philosophy of Existential Technology Universiteit Twente
  • Frank Bosman, cultuurtheoloog Tilburg University

Het symposium start met korte presentaties over de invloed van robotica in het dagelijks leven en werken. Het symposium eindigt met een paneldiscussie waarbij sprekers en deelnemers met elkaar in gesprek kunnen gaan.

Locatie: Social Impact Factory, Vredenburg 40 in Utrecht

 

Programma:

10.00 - 13.00 Vergadering en lunch voor leden van het Thijmgenootschap

 

13.15 Zaal open

14.00 Opening

14.15 Enkele korte presentaties

14.40 De visie van Ciano Aydin

15.15 Pauze met koffie en thee

15.45 De visie van Frank Bosman

16.10 Paneldiscussie

17.00 Borrel

Aanmelden

  • Gebruik de links hieronder of
  • Stuur een mail naar info@thomasmore.nl, betaling van het inschrijfgeld op IBAN: NL18FVLB0225180634 ten name van Stichting Thomas More.